Ikkunamallit

Kuhmon Ikkuna valmistaa seuraavia ikkunamalleja.

Kuhmon Ikkuna Oy:lle jokaisen talon – ison tai pienen – ikkunat ovat kunnianhimoinen haaste. Standardimittoihinkin tehtävien ikkunoiden valmistamiseen paneudutaan huolella. Ne tehdään aina yksilöllisen mittatyön tapaan.

A -malli

B4v -malli

B4o -malli

B -malli

T -malli

F4a -malli

F4y -malli

H4v -malli

H4o -malli

G -malli

E4v/o -malli

E4v -malli

E4o -malli

E -malli

K5v -malli

K5o -malli

Ikkunan koko
Ikkunan koko ilmoitetaan karmimitan mukaan millimetreinä, mitattuna karmin ulkoreunasta ulkoreunaan. Eli seinässä olevan aukon mitasta vähennetään haluttu asennusvara. Jos aukon koko on 120 cm x 120 cm, on ikkunan koko esim. 1190 mm x 1190 mm.

Karmisyvyys
Vakiokarmisyvyydet ovat 96, 130, 170 ja 210 mm.

Ikkunamalli
Ikkunan ulkonäkö kuvataan mallikuvalla, ohessa olevien kaaviokuvien mukaisesti. Ikkunakaavio esitetään sisältäpäin katsottuna ja kätisyys on asiakirjoissa aina mainittava.

Kätisyys
Kätisyys ilmoitetaan sisältäpäin katsottuna. Puitteen kätisyys ilmoitetaan avautumissivun puolelta ja se määräytyy avauskäden mukaan. Puitteen saranointi on samalla sivulla jonka puoleisella kädellä ikkuna avataan. Esim. vasemmalla kädellä avattaessa on saranointi vasemmalla ja ikkunan kätisyydeksi merkitään vasen. Moniaukkoisessa ikkunassa katsotaan kätisyys tuuletusosan mukaan, mikäli sellainen on.

Lasitukset
Ikkunan peruslasina käytetään lämpöeristysvaatimusten mukaista lasia. Lasivahvuudet määritellään esim. äänieristys- ja turvallisuusvaatimusten mukaan. Tarvittavat erikoislasitukset valitaan ikkunakohtaisten vaatimusten mukaisesti.

Pintakäsittely
Puuosat voidaan toimittaa asiakkaan valinnan mukaisesti peittomaalattuna, kuultokäsiteltyinä, lakattuina tai suojakäsiteltyinä. Saunan ikkunat suojataan saunasuojakäsittelyllä. Alumiini-osat polttomaalattuna. Ikkunoiden maalauksessa perusvärinä on valkoinen, mutta tarvittaessa ikkunat voidaan maalata myös erikoisvärillä. Suosittelemme RAL- tai Teknoksen värikartastoa. Värisävyn numero on annettava toivotun värisävyn saavuttamiseksi.

Palosuojaikkunat
Valmistamme myös tyyppihyväksyttyjä EI30-palosuojaikkunoita, kysy lisää myyjiltämme.

RAKENNEVAIHTOEHDOT

Kuhmon Ikkuna valmistaa seuraavia ikkunatyyppejä

MSEAL puualumiini-ikkuna
Sisään-sisään aukeava 2-puitteinen 3-lasinen ikkuna puualumiini-ikkuna (sisäpuitteessa 2-lasinen eristyslasielementti ja ulkopuitteessa yksi lasi). Karmin ulkopinta ja ulkopuite pursotettua polttomaalattua alumiinia.

MSAL puualumiini-ikkuna
Sisään-sisään aukeava 2-puitteinen 2-lasinen puualumiini-ikkuna. Perusrakenne kuten MSEAL-ikkunassa, erona sisäpuitteen lasitus, jossa yksi lasi.

MSE puuikkuna
Sisään-sisään aukeava 2-puitteinen 3-lasinen puuikkuna (sisäpuitteessa 2-lasinen eristyslasielementti ja ulkopuitteessa yksi lasi).

MS puuikkuna
Sisään-sisään aukeava 2-puitteinen 2-lasinen puuikkuna. Perusrakenne kuten MSE-ikkunassa, erona sisäpuitteen lasitus, jossa yksi lasi.

MEKAL 3K puualumiini-ikkuna
Kiinteä puualumiini-ikkuna, lasituksena 3-lasinen eristyslasielementti, karmin ulkopinta pursotettua polttomaalattua alumiinia.

MEKAL 2K puualumiini-ikkuna
Kiinteä puualumiini-ikkuna, lasituksena 2-lasinen eristyslasielementti, perusrakenne kuten MEKAL 3K-ikkunassa.

MEKAL 1K puualumiini-ikkuna
Kiinteä puualumiini-ikkuna, lasituksena yksi lasi, perusrakenne kuten MEKAL 3K-ikkunassa.

MEK 3K puuikkuna
Kiinteä puuikkuna, lasituksena 3-lasinen eristyslasielementti.

MEK 2K puuikkuna
Kiinteä puuikkuna, lasituksena 2-lasinen eristyslasielementti, perusrakenne kuten MEK 3K-ikkunassa.

MEK 1K puuikkuna
Kiinteä puuikkuna, lasituksena yksi lasi, perusrakenne kuten MEK 3K-ikkunassa.